ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:59
MENU CLOSE

Λουκουμάδες με ροδάκινο

04.07.2016 08:55

 

Για την γέμιση

2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους

Μέλι

Κανέλα για πασπάλισμα

Για τον χυλό

3 φλ. νερό

30 γρ. νωπή μαγιά

3 κ.σ. ζάχαρη

2 ½ φλ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ρυζάλευρο

1 πρέζα αλάτι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ανακατεύουμε σε μπολ 1 φλιτζάνι νερό με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το ρυζάλευρο, ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνει ένα χυλός όχι πολύ πηκτός αλλά ούτε και αραιός.

Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στον χυλό. Βάζουμε το λάδι να κάψει και με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά χυλό στο τηγάνι να τηγανιστεί και να ροδίσει. 

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ιδανικά, τους συνοδεύουμε με παγωτό.

 

Πηγή: chefoulis.gr

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:51
Exit mobile version