ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:47
MENU CLOSE

Προσοχή στο Ε9 - Κίνδυνος για... φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ

04.08.2016 08:36

 

Για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως και την προαναφερόμενη νέα καταληκτική ημερομηνία, το προβλεπόμενο αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ μειώνεται κατά 50%, δηλαδή περιορίζεται στα 50 ευρώ.

Προσοχή στα λάθη που ανεβάζουν το λογαριασμό

Πρέπει να συμπληρώσετε σωστά τον όροφο. Σε διαφορετική περίπτωση αυτόματα υπολογίζεται ο ανώτερος με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο φόρος

Πρέπει να συμπληρωθεί το είδος του κτίσματος που βρίσκεται μέσα σε αγροτεμάχιο τότε αυτόματα το κτίσμα υπολογίζεται ως κατοικία και ο φόρος πολλαπλασιάζεται.

Πρέπει να αναγραφεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας σε διαφορετική περίπτωση, ή αν γίνει λάθος αυτόματα υπολογίζεται ποσοστό 100% και ο φόρος αυξάνεται.

Εάν υπάρξει λάθος ή δεν υπάρξει καν αναγραφή τότε το ακίνητο υπολογίζεται με πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο. Σε αυτές τι περιπτώσεις, ο χρεώνεται κανονικός φόρος ανά τετραγωνικό και όχι ο μειωμένος κατά 90% σε σχέση με το φόρο που αναλογεί σε χώρο κύριας χρήσης.

Η καταγραφή της επιφάνειας, της ηλικίας του ακινήτου πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν, όταν μάλιστα πρόκειται για μεζονέτα δηλώνεται ο υψηλότερος όροφος. 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version