search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.12.2025 06:23
MENU CLOSE

Τουρκία: «Ντου» της αστυνομίας σε 44 εταιρείες – Θέλουν να συλλάβουν 120 διευθυντικά στελέχη που στηρίζουν Γκιουλέν

16.08.2016 06:33
Τουρκία: «Ντου» της αστυνομίας σε 44 εταιρείες - Θέλουν να συλλάβουν 120 διευθυντικά στελέχη που στηρίζουν Γκιουλέν - Media

 

Ταυτόχρονες επιδρομές σε 44 εταιρείες στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε σήμερα η τουρκική αστυνομία μετά την έκδοση ενταλμάτων για την σύλληψη 120 διευθυντικών στελεχών εταιρειών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στην Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι εταιρείες στις οποίες εξαπέλυσε επιδρομές η αστυνομία κατηγορούνται ότι παρέχουν οικονομική υποστήριξη στο κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία αυτή.

Καμία από τις εταιρείες στις οποίες επέδραμε η αστυνομία δεν κατονομάζεται. Σύμφωνα με το Anadolu, η αστυνομία άρχισε έρευνες στις περιοχές Ουσκουντάρ και Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης σε κτίρια στα οποία περιλαμβάνονται αυτά μιας μη κατονομαζόμενης εταιρείας συμμετοχών.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, εκ των οποίων 17.000 έχουν τεθεί επισήμως υπό κράτηση, και δεκάδες χιλιάδες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στους κόλπους του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και των συστημάτων παιδείας και δικαιοσύνης στο πλαίσιο του κύματος διώξεων στο οποίο έχουν προβεί οι αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.12.2025 04:40