ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:04
MENU CLOSE

Το μάνγκο μπορεί να... σώσει τη σοκολάτα

06.09.2016 08:31

 

Την θεωρία αυτή αναπτύσσει μια νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports και η οποία υποστηρίζει πως τα μάνκο θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κόκκους κακάο.

«Τα άγρια μάνγκο ανήκουν στην κατηγορία των αποκαλούμενων ειδών «Σταχτοπούτα» για τα οποία δεν είναι γνωστές όλες τους οι ιδιότητες» λέει η επικεφαλής της ερευνάς Σάϊμα Ακχτερ.  

«Καθώς η παραγωγή κακάο έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια για μια σειρά από λόγους, το βούτυρο από άγριο μάνγκο ίσως είναι χημικά και αλλά και σε υφή αρκετά ίδιο με το βούτυρο από κακάο και άρα θα μπορούσε να το αντικαταστήσει» αναφέρει η έρευνα με τους καταναλωτές και παραγωγούς σοκολάτας να εξετάσουν πλέον σοβαρά τα ευρήματα της δημοσίευσης.

 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:04
Exit mobile version