ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:23
MENU CLOSE

Θεσμοί προς Σκουρλέτη: Ιδιωτικοποιήστε γρήγορα τον ΔΕΣΦΑ

13.09.2016 12:30

 

Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου, από την πλευρά των θεσμών εκφράστηκε η βούληση να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει κατακυρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2013 στην αζέρικη εταιρεία SOCAR. Από την πλευρά του υπουργείου, συμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν αλλάζει η ρύθμιση που αφορά τη μείωση των τελών διέλευσης προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με υπέρογκες αυξήσεις οι καταναλωτες φυσικού αερίου, δεν συζητείται, επίσης, μείωση του τιμήματος, όπως και ο περιορισμός της μετοχικής συμμετοχής της SOCAR στο 49%, σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν.

Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε διαβούλευση η πρόταση της ΡΑΕ για τον τρόπο καθορισμού των τελών διέλευσης, η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου ο σχετικός κανονισμός να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Επί τη βάσει αυτής της απόφασης θα επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη SOCAR. Οι ιδιοι παράγοντες ανέφεραν, πάντως, ότι σε περιπτωση που ακυρωθεί ο διαγωνισμός, το Δημόσιο θα εγείρει νομικά απαιτήσεις από την αζέρικη εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των λοιπώνν προαπαιτούμενων για τον τομέα της ενέργειας, χωρίς να προκύπτει διαφωνία ή εμπλοκή σε κάποιο από αυτά. Ωστόσο, οι εταίροι ζήτησαν διευκρινίσεις, οι οποίες θα δοθούν σε επόμενη συνάντηση μέσα στην εβδομάδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:21
Exit mobile version