ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:38
MENU CLOSE

ΔΗΜΑΡ υπέρ Φίλη στον «πόλεμο των θρησκευτικών»

23.09.2016 13:00
 
Αναφανδόν υπέρ των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας στο μάθημα των θρησκευτικών τάσσεται η ΔΗΜΑΡ παίρνοντας το μέρος του υπουργού, Νίκου Φίλη στη διαμάχη με την Εκκλησία της Ελλάδας.
 
Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του υπουργού Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών υπογράμμισε ότι «για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο αναγκαίος είναι ο διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας και κράτους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών».
 
Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ένα ξεκάθαρο «ναι» στην αναβάθμιση του μαθήματος από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών. «Στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν “ναι μεν… αλλά”. Η αναγκαία αυτή αλλαγή πρέπει να προχωρήσει παρά τις κραυγές του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σταματήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η απαξίωση του ρόλου της Εκκλησίας και να προωθήσει τον απαραίτητο διάλογο που απαιτούν τα θέματα αυτά μακριά από την τεχνητή πόλωση», υπογραμμίζει.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:35
Exit mobile version