ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:09
MENU CLOSE

Χάνει συνέχεια έδαφος ο Τραμπ – Στο 95% οι πιθανότητες της Κλίντον να εκλεγεί πρόεδρος

10.10.2016 17:21

 

Η ανάλυση States of the Nation Project εκτιμά ότι αν οι εκλογές είχαν διεξαχθεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η Χίλαρι Κλίντον θα είχε τουλάχιστον 95% πιθανότητες να κερδίσει στις Πολιτείες που χρειάζεται για να συγκεντρώσει τουλάχιστον 270 εκλέκτορες και να εκλεγεί πρόεδρος. Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου-7 Οκτωβρίου.

Το ποσοστό των πιθανοτήτων νίκης της Κλίντον αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες, από 60% που ήταν στις 15 Σεπεμβρίου στο 90% στις 30 του μηνός. Τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες η διαφορά των εκλεκτορικών ψήφων της από τον Τραμπ αυξήθηκε επίσης από τις 14 στις 118.

Η ανάλυση αυτή δεν περιλαμβάνει τις αντιδράσεις από το βίντεο στο οποίο ο Τραμπ εμφανίζεται να μιλά χυδαία για τις γυναίκες, ούτε από την εμφάνισή του στην τηλεμαχία.

Η Πενσιλβάνια, το Οχάιο, η Νεβάδα και η Φλόριντα κλίνουν πλέον προς την Κλίντον, σύμφωνα με το Project των Reuters/Ipsos στο οποίο συμμετέχουν περίπου 15.000 άνθρωποι κάθε εβδομάδα. Στην Αριζόνα και την Αϊόβα, δυο Πολιτείες που ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα τις κέρδιζε ο Τραμπ, το αποτέλεσμα είναι πλέον αμφίρροπο: τα ποσοστά των δύο υποψηφίων είναι τόσο κοντά που δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη.

Οι προβλέψεις ανά Πολιτεία δείχνουν ότι η υποστήριξη προς τον Τραμπ μειώνεται. Την περασμένη εβδομάδα έχασε έδαφος σε τουλάχιστον 21 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και σε 7 από τις 18 στις οποίες προηγείται σε ποσοστά. Ταυτόχρονα όμως βελτίωσε τα ποσοστά του σε 19 Πολιτείες.

Η Κλίντον υποχώρησε σε 12 Πολιτείες και αύξησε τα ποσοστά της σε άλλες 30.

Με βάση αυτές τις προβλέψεις, ο Τραμπ θα πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του για νίκη στη συμμετοχή των ψηφοφόρων: να μην πάνε στην κάλπη αρκετοί υποστηρικτές των Δημοκρατικών και αντιθέτως να αυξηθεί η συμμετοχή των Ρεπουμπλικανών. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version