ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:43
MENU CLOSE

Βορίδης: «Η ΝΔ θα σπεύσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ, μόλις ο κ. Παππάς επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο Συμβούλιο»

27.10.2016 11:48

 

«Η τηλεόραση δεν είναι ένα ζήτημα επιχειρηματικό, αλλά είναι κάτι που άπτεται της πληροφόρησης και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, των πολιτών, όλη αυτή η διαδικασία, έχει προβλέψει ο νομοθέτης, να είναι απο-πολιτικοποιημένη. Να φεύγει από τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία, κακά τα ψέματα, έχει πολιτικές στοχεύσεις» υποστήριξε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Όταν το αφαιρείς αυτό (την αρμοδιότητα) από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το πηγαίνεις, σε μια κυβερνητική υπηρεσία, όπως η Γενική Γραμματεία, στην πραγματικότητα προσβάλει αυτή την επιταγή του Συντάγματος», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

«Υπάρχει μια ανησυχία, ότι η πολιτικοποίηση αυτή στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε φαλκίδευση του δικαιώματος στον πλουραλισμό, στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Άκουσα τις δηλώσεις της κυβέρνησης, δια στόματος της κ. Γεροβασίλη, η οποία ουσιαστικά, τι γύρισε και είπε; Ότι το ΣτΕ, δηλαδή το Συνταγματικό Δικαστήριο, είναι συντεταγμένο…(αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών), και ακούω τώρα διατυπώσεις, συμπαρατάσσουν το Συμβούλιο με τα συμφέροντα της αντίδρασης, της διαπλοκής; Τι είδους δηλώσεις είναι αυτές από μια κυβέρνηση η οποία σέβεται τη διάκριση και τις αρμοδιότητες των εξουσιών;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

«Το ΣτΕ είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αδειοδοτεί. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Παππάς;» τόνισε ο κ. Βορίδης στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο υπουργός Επικρατείας, για την προσωρινή άδεια λειτουργίας των καναλιών. Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μόλις επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο Συμβούλιο, τις οποίες αφαίρεσε ο κ. Παππάς, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στο διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:40
Exit mobile version