ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:39
MENU CLOSE

Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης ζητά άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων

30.11.2016 12:00

 

«Εάν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μον Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για πολυμερή διάσκεψη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν ισχύει η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι αυτή η προϋπόθεση πάντοτε ίσχυε και ισχύει.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ότι το Λονδίνο δεν θα εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις του έναντι της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, ότι ο Βρετανός αξιωματούχος εννοούσε το ενδιαφέρον που διατηρεί η χώρα του προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση αποδεκτή, μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ενημέρωσε τον Βρετανό υπουργό εκτενώς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς, να επαναρχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:30
Exit mobile version