ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:07
MENU CLOSE

«Πάγος» στις σχέσεις Γερμανίας-Ρωσίας, λόγω Συρίας - Με κυρώσεις απειλεί το Βερολίνο

14.12.2016 15:43
 
H γερμανική κυβέρνηση διεμήνυσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι εν μέρει υπεύθυνη για την καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού και η επιλογή της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας παραμένει στο τραπέζι, ωστόσο η απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προσφερθεί βοήθεια στους αμάχους που παραμένουν στην πόλη.
 
Η Ρωσία, όπως και τα στρατεύματα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και οι μαχητές που πολεμούν με την υποστήριξη του Ιράν, ευθύνονται για την καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
 
«Γνωρίζουμε ότι αυτή η ανελέητη καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ευρεία στρατιωτική στήριξη από τη Ρωσία» τόνισε ο ίδιος. «Η Ρωσία δεν απέτρεψε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τις τελευταίες λίγες ημέρες αν και είχε τη δύναμη να το κάνει».
 
Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χθες και ζήτησε να επιβληθεί άμεσα η κατάπαυση του πυρός.
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version