ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:29
MENU CLOSE

Η Al Qaeda εκθειάζει την δολοφονία Καρλόφ στην Τουρκία (Photos)

11.01.2017 11:49

 

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη ο οποίος έπεσε νεκρός στην έκθεση ζωγραφικής από το προσωπικό ασφαλείας του πρέσβη. Και αν και οι τουρκικές αρχές πολύ θα ήθελαν να αποδειχθεί πως ο Αλτιντάς είχε διασυνδέσεις με το Κουρδικο Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) ή τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τον περασμένο Ιούλιο, λίγες μέρες μετά την δολοφονία του πρέσβη στην Άγκυρα η τρομοκρατική οργάνωση Al Nusra, η οποία δρα στη Συρία μέσα από επιστολή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας πως ο Αλτινάς δρούσε για δικό της λογαριασμό.

Πολλοί είπαν ότι η δήλωση είναι πλαστή και πως δεν είναι η Al Nusra  πίσω από την επίθεση. Ωστόσο, σήμερα ένα δημοσίευμα της Al Qaeda έρχεται μάλλον να  επιβεβαιώσει το σενάριο αναφορικά με την ευθύνη της Al Nusra, η οποία είναι το παρακλάδι της οργάνωσης στη Συρία.

Μέσα από το νέο τεύχος του περιοδικού της Al Risalah η τρομοκρατική οργάνωση μέσα από ένα εκτενές κείμενο με τίτλο «Η Ρωσία στα μάτια των Μουσουλμάνων» εκθειάζει την επίθεση του Αλτιντάς στον Καρλόφ.  

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version