ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Ένταση στο Ελληνικό με τον Μουζάλα – «Δεν υπάρχει απεργία πείνας»

06.02.2017 09:08

 

Ο κ. Μουζάλας, με ένα παιδί μεταναστών στην αγκαλιά του, μίλησε στις κάμερες αναφέροντας ότι θα μιλήσει εκτενέστερα στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει.


 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ πριν από λίγο  το λουκέτο  που υπήρχε στην πόρτα, άνοιξε και ο κ. Μουζάλας μπήκε στον καταυλισμ ώστε να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείας αλλά και με τους πρόσφυγες τα αιτήματα που έχουν. 

«Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό, αν ξεσπάσει αύριο ή μεθαύριο δεν μπορώ να το ξέρω» δήλωσε στην συνέντευξη τύπου μέσα από τον καταυλισμό ο Υπουργός Μετανάστευσης.

«Όχι μόνο δεν υπάρχει απεργία πείνας, αλλά υπάρχει μια παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους. Οι λεγόμενοι «απεργοί πείνας » απαγόρευσαν την είσοδο της τροφοδοσίας του καταυλισμού, αναγκαστήκαμε να μπούμε από την πίσω πόρτα» ανέφερε. 

Ορισμένα από τα σημεία της συνέντευξης του κ.Μουζάλα: 

  • Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την έννοια του πρόσφυγα, εφόσον εφαρμόζονται οι νόμοι του ελληνικού κράτους.
  • Ο νόμος μας είναι ίδιος για τους Έλληνες του πρόσφυγες και τους μετανάστες. Θα είμαστε πολύ σοβαροί στην εφαρμογή του ελληνικού νόμου.
  • Είδατε και μόνοι σας πως την ένταση τη δημιούργησαν 30 άτομα. Αλλα 500 άνθρωποι κάθονταν ήρεμοι και περίμεναν να μιλήσουμε.
  • Ζητάνε σχολικά να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά τα σχολικά μένουν άδεια.
  • Οι ελλείψεις μας δεν δικαιολογούν παράβαση του νόμου
  • Δεν θέλουμε βία, δεν θα δεχθούμε βια, δεν θα ασκήσουμε βΙα
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07
Exit mobile version