ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:27
MENU CLOSE

Τσέκερης: Εκλογές ζήτησε από τη Μέρκελ ο Μητσοτάκης

15.02.2017 20:27

 

«Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα έχει πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα αν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αυτός είναι ο λόγος του ταξιδιού του στην Γερμανία. Έτσι, την ώρα που φωνές στήριξης για την χώρα μας ακούγονται δυνατά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και μέσα στην Γερμανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να τους πει ότι η λύση του προβλήματος περνάει από μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα: Που επί της ουσίας σημαίνει: ‘σας τα δίνω όλα αρκεί να ρίξετε τον Τσίπρα’», γράφει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στον ιστότοπο left.gr. και προσθέτει:

«Η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετά να παρουσιάσει στο Βερολίνο για να κάνει δελεαστικό το σχέδιό του. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι: Η στάση του απέναντι στο έκτακτο επίδομα που δόθηκε τον Δεκέμβριο στους συνταξιούχους. Οι δηλώσεις του απελπιστικού ‘Αδωνη Γεωργιάδη ότι δεν τον ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά να πέσει η κυβέρνηση. Η αγωνιώδης έκκληση της Μαρίας Σπυράκη προς τους δανειστές, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Και, βεβαίως, η πρόσφατη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι ‘η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση πρέπει να ποινικοποιηθεί’».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάει εκεί για να παρουσιάσει το εξαιρετικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που ο ίδιος έχει καταστρώσει. Και επειδή το σχέδιο είναι πολύ σοβαρό, δεν πρέπει να το μάθει ούτε ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να υπάρχουν, όχι μόνο δηλώσεις και ενημέρωση, αλλά ούτε καν φωτογραφία από την συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών», γράφει ο προϊστάμενος Στρατηγικής Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου ‘Αγγελος Τσέκερης.

Και το άρθρο καταλήγει, «οι Έλληνες πολίτες ας το αντιληφθούν. Αυτό που νομίζουν είναι: Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να ζητήσει εκλογές. Κανονικά θα έπρεπε να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει ιδίαν αντίληψη για το πού πρέπει να απευθυνθεί. Παλιά ο βασιλεύς μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του. Γιατί οι δανειστές να μην μπορούν διορίσουν τώρα τον κ. Μητσοτάκη; Ειδικά όταν το προσπαθεί τόσο φιλότιμα.

Ναι αυτό που νομίζετε είναι. Είναι ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός στις καλύτερες στιγμές του. Ένα πεδίο στο οποίο η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμα από ότι φαίνεται».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version