ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Μπακογιάννη: Αν δεν έχει σκοπό η κυβέρνηση να κλείσει και τώρα την αξιολόγηση, να παραδώσει την εξουσία

19.02.2017 07:42

 

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει ότι «αν δεν έχει σκοπό (σ.σ. η κυβέρνηση) να την κλείσει και τώρα (σ.σ. την αξιολόγηση), το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να παραδώσει την εξουσία σε ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να δώσουν λύση στα προβλήματα του τόπου. Η ΝΔ αλλά και η ελληνική κοινωνία θέλουν εκλογές, διότι κάθε μέρα που περνάει, η χώρα βυθίζεται, το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να έρθουν και οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Ερωτηθείσα αν προέχει να κλείσει η αξιολόγηση ή η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά: «Αυτά είναι ανύπαρκτα διλήμματα» επικαλούμενη τις κυβερνητικές καθυστερήσεις, όπως υποστηρίζει. Ενώ στην κυβερνητική μομφή ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Βερολίνο φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ, αναφέρει: «Είναι κωμικό το επιχείρημα και αναδεικνύει την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ».

Στο ερώτημα, τέλος, πώς θα αντιδράσει η ΝΔ αν συναντήσει κλειστές πόρτες στην προσπάθειά της για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει: «Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Όμως, επίσης, ξέρουμε ότι αν υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, οι δανειστές θα ακούσουν τα επιχειρήματά μας».

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:00
Exit mobile version