ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:01
MENU CLOSE

Γερμανία: Προορισμός της χρονιάς η Ελλάδα

27.02.2017 09:59

Η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία θα είναι οι πρωταθλητές της φετινής σεζόν, δηλώνει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τουρισμού (DRV), μιλώντας στην εφημερίδα Rhein Neckar Zeitung (RNZ).

Η εφημερίδα RNZ επισημαίνει ότι μετά τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, βασικό κριτήριο για τις διακοπές είναι πλέον η ασφάλεια. Ο εκπρόσωπος του DRV επισημαίνει ότι η διάθεση των Γερμανών να ταξιδέψουν εκτός συνόρων δεν έχει ανακοπεί, αλλά επικρατεί προβληματισμός ως προς την επιλογή προορισμού. «Υπάρχει μία νέα πραγματικότητα» λέει στην RNZ και ο διευθυντής της τουριστικής έκθεσης ITB. Σε αναζήτηση εναλλακτικής λύσης, μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφουν και πάλι οι πιο εξωτικοί προορισμοί. Είναι ενδεικτικό ότι τιμώμενη χώρα της ITB θα είναι φέτος η μακρινή Μποτσουάνα, ενώ αυξημένη ζήτηση παρουσιάζει και η κρουαζιέρα.

Αβεβαιότητα για την Τουρκία

Η εφημερίδα RNZ εκτιμά ότι πολλοί Γερμανοί «αποθαρρύνονται» πλέον να ταξιδέψουν στην Τουρκία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, αλλά και λόγω της συμπεριφοράς που επιδεικνύει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Το μεγάλο ερώτημα είναι αν πρόκειται απλώς για μία βραχυπρόθεσμη εξέλιξη» δηλώνει ο τουριστικός αναλυτής Τόρστεν Κίρστγκες. Σε γενικές γραμμές πάντως η Τουρκία παραμένει δημοφιλής προορισμός: στους πρώτους έντεκα μήνες του 2016 την επισκέφθηκαν 3,7 εκατομμύρια Γερμανοί. Εντυπωσιακός ο αριθμός, αλλά εξίσου εντυπωσιακή και η μείωση, κατά 1,7 εκ., σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

Αύξηση της τουριστικής κίνησης για το καλοκαίρι αναμένει ο Τορστεν Σέφερ στην Αίγυπτο, όχι όμως και στην Τυνησία. Όσο για τις ΗΠΑ, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθούν οι κρατήσεις στην εποχή Τραμπ. Η «πόρτα» του αμερικανού προέδρου στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών έχει προκαλέσει ανησυχίες, αν όχι και αγανάκτηση, εκτιμά η RNZ. Προς το παρόν πάντως, οι κρατήσεις από τη Γερμανία για τις ΗΠΑ παραμένουν σταθερές, αν και η ισοτιμία του δολαρίου δεν είναι τόσο ευνοϊκή. 

 

Πηγή: Deutsche Welle

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:01
Exit mobile version