ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:33
MENU CLOSE

Τσίπρας στο υπουργικό: Οφείλουμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης

06.03.2017 09:52

«Έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

​Η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα, η οικονομία αντεξε η οικονομία ανέκαμψε, είπε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Στυμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το αληθινό διακύβευμα δεν παίζεται στο χώρο της συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων αλλά στο χώρο της πραγματικής οικονομίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Το διακύβευμα για το αύριο της οικονομίας, δεν παίζεται στο χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 6, 2017

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την οργάνωση ενός διαλόγου για την ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιου ευημερία είναι η μείωση των ανισοτήτων,η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή δουλειά, σε ένα βιώσιμο κράτος.

Για εμάς ευημερία είναι η μείωση των ανισοτήτων,η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή δουλειά, σε ένα βιώσιμο κράτος

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 6, 2017

Από σήμερα ξεκινά μια οργανωμένη διαδικασία, για την διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα το 2021, ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες είναι αυτές που επενδύουν στην γνώση,την καινοτομία,το ανθρώπινο κεφάλαιο,τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στραφούμε, έχοντας στο μυαλό μας ότι το τελικό αποτέλεσμα αντανακλάται στην κοινωνία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version