ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:22
MENU CLOSE

FAZ: Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ βλέπει εαυτόν ως θύμα

30.03.2017 06:02

 

Τώρα ο Γεωργίου καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, γιατί είχε χαρακτηρίσει απατηλές τις στατιστικές που εξέδιδε παλαιότερα η υπηρεσία του. Προφανώς δεν εξετάστηκε (από το δικαστήριο), κατά πόσον οι παλαιότερες στατιστικές ήταν ορθές ή όχι».

Η γερμανική εφημερίδα συμπεραίνει ότι «εξακολουθεί να μην εξετάζεται, τι γινόταν στην ελληνική στατιστική υπηρεσία πριν από το 2010». Σημειώνει επίσης ότι «ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής, ο οποίος σπούδασε οικονομία στις ΗΠΑ και άρχισε το πρώτο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του στο ΔΝΤ, είχε μηνύσει από την πλευρά του τον άλλοτε αναπληρωτή του, διότι διάβαζε, παρανόμως, τα E-Mail του προϊσταμένου επί έξι μήνες και τα προωθούσε σε συναδέλφους του. Τον Ιανουάριο ήρθε η αθώωση (του αναπληρωτή), διότι στάθηκε αδύνατο να βρεθεί στον φάκελο της υπόθεσης η απόδειξη πληρωμής για το δικαστικό παράβολο, ύψους 20 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά αφορούσε στο αδίκημα της δυσφήμησης, ύστερα από μήνυση σε βάρος του κ. Γεωργίου, που είχε καταθέσει ο πρώην Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Στρόμπλος.

Το Εφετείο ουσιαστικώς επιβεβαίωσε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον κ. Γεωργίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:22
Exit mobile version