ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:26
MENU CLOSE

Το Brexit φέρνει μια αλλαγή που έχει κάνει έξαλλο πολύ κόσμο - Δείτε τι συμβαίνει (Photos)

03.04.2017 17:46

 

Μιλάμε, φυσικά, για το… χρώμα των διαβατηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία, όπως όλα τα διαβατήρια της Ε.Ε., έχουν κόκκινο χρώμα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το κλασσικό σκούρο χρώμα που τα βρετανικά διαβατήρια είχαν πριν την Ε.Ε.

Το κόστος αυτής της αλλαγής υπολογίζεται, τουλάχιστον σύμφωνα με όσους αντιτίθενται, στα 500 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, ποσό το οποίο οι αντιδρώντες ζητούν να δωθεί για την ενίσχυση του -ταλαιπωρημένου από τις περικοπέ- ΕΣΥ της χώρας.

Μάλιστα, ο Ρίκι Ζερβέ έγραψε στο Twitter ότι «έχω ταξιδέψει για χρόνια σε όλο τον κόσμο με ένα σκ@τένιο κόκκινο διαβατήριο, ενώ η κυβέρνηση πέταγε χρήματα στο ΕΣΥ. Σταματήστε το τώρα!», προφανώς με ειρωνική διάθεση.

Από την πλευρά της, η βουλευτής των Εργατικών και σκιώδης υπουργός Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας, Σάρα Τσάμπιον, σε πολύ πιο σοβαρό ύφος σημείωσε:«Μισό δισ. λίρες για να αλλάξουμε το χρώμα του διαβατηρίου»…

Πάντως, οπαδοί του Brexit -προεξάρχοντος του Νάιτζελ Φάρατζ- είχαν χρησιμοποιήσει την αλλαγή του χρώματος του διαβατηρίου της Βρετανίας ως «όπλο» για τις θέσεις τους, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πηγή «εξευτελισμού» της χώρας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:22
Exit mobile version