ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 04:44
MENU CLOSE

Τριανταφυλλίδης: Ο Στουρνάρας είναι ανεξάρτητος, όχι ανεξέλεγκτος

03.04.2017 12:50

 

“Όταν λέμε ανεξάρτητος -και αυτό αφορά κάθε ανεξάρτητη Αρχή- δεν εννοούμε μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από κάθε είδους εξαρτήσεις από άλλα, πέραν της κυβέρνησης, πολιτικά και οικονομικά κέντρα αποφάσεως εντός κι εκτός Ελλάδας”, σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

“Σαφέστατα και ως υπηρεσία η Τράπεζα της Ελλάδος υπόκειται στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του κ. Ντράγκι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραβιάζονται συστηματικά οι κανονισμοί λειτουργίας του προσωπικού ή το πλαίσιο το νομικό στο οποίο υπάγεται και η συγκεκριμένη τράπεζα”, επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Περιμένω να έχουμε μια καθαρή εικόνα, αλλά τα γεγονότα έτσι όπως αναδεικνύονται εμφανίζουν μια εικόνα λειτουργίας ‘κράτος εν κράτει’ με ένα καθεστώς ευνοιοκρατίας που αφορά ημετέρους της ΠΑΣΚΕ -της πάλαι ποτέ περιόδου- συνεργάτες πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, όπως του κ. Βενιζέλου ή πρώην στελεχών κοντά στον κ. Στουρνάρα”.

“Όλα πρέπει να υπόκεινται στη διαφάνεια των επιλογών και να αιτιολογούνται με απόλυτη σαφήνεια”, υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01
Exit mobile version