ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:12
MENU CLOSE

Οσσομπούκο μπουκιά και συγχώριο

21.04.2017 09:43

 

Υλικά 

6-8 (πάχους 3cm) κομμάτια Osso BUCCO
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
2 μικρά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
ψιλοκομμένο ξύσμα 2 λεμονιών
μία χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 180 ° C. Αλατοπιπερώνουμε το  Οσσομπούκο, του προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το αλείφουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αν δεν χωράνε όλα τα κομμάτια του κρέατος μαζί στην κατσαρόλα, τα μοιράζουμε. 

Βγάζουμε το κρέας σε μία πιατέλα με πολύ προσοχή για να μην διαλυθεί η εξωτερική μεμβράνη που συγκρατεί το κάθε κομμάτι. Μειώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι  και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τελείως  τα λαχανικά. Σταδιακά ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας και τη δάφνη. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κρέας. Καλύπτουμε το τηγάνι  και το τοποθετούμε στον φούρνο. Περίπου κάθε μισή ώρα, προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό.  

Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμόνι. Το συνοδεύουμε με ριζότο μιλανέζ ( με σαφράν ).

 

Πηγή: tasty-day.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:07
Exit mobile version