ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:19
MENU CLOSE

Λυκούδης: «Μεγάλη ανάσα» τα αποτελέσματα στις γαλλικές εκλογές

24.04.2017 15:04
 
«Μεγάλη ανάσα» και «αποφυγή του εφιάλτη» χαρακτηρίσε ο Σπύρος Λυκούδης τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών. «Το μήνυμα των Γάλλων ψηφοφόρων είναι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Γαλλίας και συνολικά η υποστήριξη της ανάγκης για μια πιο σύγχρονη, πιο δίκαιη και πιο δημοκρατική Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής.
 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ο Σπύρος Λυκούδης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημειώνοντας την ευθύνη που φέρει για αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση. 
 
«Έφτασε σε ένα σημείο σήμερα να αποδέχεται όλα όσα θα μπορούσε να αποδεχθεί πριν από ένα χρόνο, χωρίς να έχει υποβοηθήσει εξ αντικειμένου την καταβύθιση της χώρας σε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα» τόνισε το στέλεχος του Ποταμιού. Ενώ για τα λεγόμενα αντίμετρα σημείωσε πως «τα αναμενόμενα άλλα μέτρα, τα λεγόμενα δηλαδή αντίμετρα, είναι στο επίπεδο του “θα’, στο επίπεδο της αναμονής, ενώ το δεδομένο και σίγουρο είναι ότι έρχεται σκληρή εφαρμογή των δύσκολων μέτρων».
 
Απαντώντας στο ερώτημα αν η αντιπολίτευση θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση ο Σπύρος Λυκούδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Όπως δήλωσε: «Να δούμε τι θα φέρει και πώς θα το φέρει. Αν φέρει μια συμφωνία σε πακέτο είναι φανερό ότι εμείς δεν θα την ψηφίσουμε. Όχι γιατί δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην συμφωνία επομένως και στην αξιολόγηση, αλλά τα εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία, τα διαπραγματεύτηκε και τα δέχθηκε μόνη της η ίδια η κυβέρνηση. Και από ότι εκτιμάμε όλοι, η κυβέρνηση διαθέτει μια μικρή μεν πλην επαρκή πλειοψηφία με την οποία θα ψηφίσει τα μέτρα της. Δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσουμε το περιεχόμενο μιας συμφωνίας για το οποίο ποτέ κανένας δεν συνεννοήθηκε μαζί μας».
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:19
Exit mobile version