ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:04
MENU CLOSE

Μπλέξαν τις γραμμές τους στην ΕΕΤΤ για τα... κανάλια

04.05.2017 14:35

 

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα βουλευτών ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης σημειωσε ότι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι έξι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Όπως ανέφερε, η απόψη αυτή βασίζεται σε γραπτή έκθεση που κατέθεσε στην ΕΕΤΤ ο καθηγητής του ΕΜΠ Χρ. Καψάλης. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ εξήγησε ότι με αλλαγή τεχνολογίας θα μπορούσε να αυξηθεί ο αριθμός αλλά εάν συνέβαινε αυτό θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα οι τηλεθεατές που έχουν εφοδιαστεί με πομποδέκτες της σημερινής τεχνολογίας. Τόνισε, παράλληλα, ότι η αρμοδιότητα χάραξης  της πολιτικής ανήκει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας πως είναι διακριτοί οι ρόλοι για την εποπτεία, την ρύθμιση και τον έλεγχο ενώ, όπως ανέφερε, η επιτροπή έχει στείλει στο ΕΣΡ όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία. 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης προχώρησε σε διαφορετική εκτίμηση. Όπως ανέφερε μέχρι το τέλος του 2017 μπορεί να ενσωματωθεί η τεχνολογία «Τ2» που μπορεί να επιτρέψει την λειτουργία από 9 έως 18 καναλιών. 

Κοινή συνισταμένη πάντως τόσο του προέδρου όσο και του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ αποτέλεσε η άποψη ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πρέπει να διεξαχθεί πριν ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το λεγόμενο «Μέρισμα 2», δηλαδή πριν τις αρχές του 2018, καθώς τότε θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο ως προς τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:02
Exit mobile version