ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:07
MENU CLOSE

Οι τρεις κανόνες για να αγοράζουμε το τέλειο καρπούζι

16.07.2017 12:30

 

Ωστόσο, η επιλογή του καλού καρπουζιού είναι πάντα δύσκολη (όλοι γνωρίζουμε τη λαϊκή φράση «μάπα το καρπούζι»). Αυτοί, λοιπόν είναι οι κανόνες για να διαλέγουμε πάντα καλό καρπούζι:

  • Διαλέγουμε ένα καρπούζι που να είναι βαρύ για το μέγεθος του και το ελέγχουμε αν έχει χτυπήματα ή μαλακές κηλίδες.
  • Στη μια πλευρά του το καρπούζι θα πρέπει να έχει ελαφρώς διαφορετικό χρώμα λόγω του χώματος που ακουμπούσε κατά την ωρίμανση του. Αυτό σημαίνει ότι το φρούτο δεν κόπηκε πρώιμα και θα έχει καλύτερη γεύση.
  • Πριν κόψουμε το καρπούζι το πλένουμε σε τρεχούμενο κρύο νερό ή το καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:04
Exit mobile version