ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:14
MENU CLOSE

Προσοχή: Αν λάβετε αυτό το μήνυμα από φίλο σας στο Facebook, σβήστε το αμέσως

25.08.2017 10:13

 

Όπως αποκάλυψε ο ερευνητής Ντέιβιντ Τζακόμπι της εταιρείας ασφαλείας διαδικτύου Kaspersky, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος αποτελεί την «πόρτα» για να εισβάλλουν στον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνό σας τόσο κακόβουλο λογισμικό όσο και λογισμικό διαφημίσεων (adware), παρά το γεγονός ότι αρχικά φαίνεται να σας οδηγεί σε κάποιο κανονικό ιστοχώρο, όπως το YouTube.

O ερευνητής σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό πώς οι κυβερνο-απατεώνες κατορθώνουν να στείλουν το αρχικό μήνυμα, αν και εκτιμάται ότι προέρχεται από κλεμμένα στοιχεία των φίλων σας στο Facebook.

O Τζακόμπι εξήγησε ότι ο σύνδεσμος «μόλυνσης» οδηγεί σε ένα Google Doc το οποίο εμφανίζεται να περιέχει ένα βίντεο. Αν πατηθεί το βίντεο, τότε οδηγεί σε διάφορα άλλα sites, όπως μια ψεύτικη ιστοσελίδα του YouTube, η οποία καλεί το χρήστη να κατεβάσει μια υποτιθέμενη επέκταση του Chrome ή μια αναβάθμιση του Flash και στην ουσία μολύνει τον υπολογιστή ή το τηλέφωνο με κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, όποιοι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη απάτη βγάζουν πολλά χρήματα από τις διαφημίσεις και ταυτόχρονα αποκτούν πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς του Facebook και τόνισε ότι οι χρήστες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πατούν τους συνδέσμους.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:13
Exit mobile version