ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:03
MENU CLOSE

Τρέχουν και... δεν φτάνουν - Χάκαραν τους λογαριασμούς Instagram διασήμων

31.08.2017 13:42
 
Στα “χέρια” χάκερ έπεσαν οι τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών διασημοτήτων εξαιτίας ενός ελαττώματος που εμφάνισε το σύστημα της δημοφιλούς εφαρμογής Instagram.
 
Όπως αναφέρει το BBC, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ανήκει στο Facebook, ενημέρωσε μέσω email τα μέλη που έχουν επηρεαστεί από αυτό το περιστατικό.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Instagram αναφέρεται ότι “ένας ή περισσότεροι” δράστες της επίθεσης είχαν βάλει στόχο διασημότητες υψηλού προφίλ με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
 
Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ποιοι λογαριασμοί έχουν επηρεαστεί.
 
Η παραβίαση στο σύστημα της υπηρεσίας ήταν εφικτή εξαιτίας μιας ευπάθειας που υπήρχε στο λογισμικό της εταιρείας.
 
Συγκεκριμένα, η ευπάθεια εντοπίστηκε στη Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών (API), αλλά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει έκτοτε διορθωθεί.
 
Στο μήνυμα που απέστειλε η εταιρεία στα “θύματα” προειδοποιεί ότι θα πρέπει να επιδεικνύουν “ιδιαίτερη προσοχή” σε τυχόν απρόσμενες τηλεφωνικές κλήσεις, κείμενα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 
Το Instagram έχει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, ενώ περίπου 300 εκατομμύρια από αυτούς χρησιμοποιούν την υπηρεσία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
 
Σημειώνεται ότι η είδηση για το “χακάρισμα” του Instagram διασήμων χρηστών έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι ο λογαριασμός της Σελένα Γκόμεζ παραβιάστηκε και αναρτήθηκαν σε αυτών γυμνές φωτογραφίες του Τζάστιν Μπίμπερ.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC)
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:03
Exit mobile version