ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:49
MENU CLOSE

Τα σημάδια για τη συντέλεια του κόσμου - Τι πιστεύουν 50 νομπελίστες!

02.09.2017 11:25

 

Πρόκειται για επιστήμονες εγνωσμένης αξίας, καθώς όλοι τους έχουν βραβευτεί με Νόμπελ, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του βρετανικού περιοδικού «Times Higher Education» για τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Οι επιστήμονες, που όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» αντιπροσωπεύουν το ¼ των εν ζωή κατόχων Νόμπελ στη χημεία, τη φυσική, την ιατρική, την οικονομία και τη φυσιολογία, πιστεύουν ότι ο Αρμαγεδδών είναι πιθανότερο να έρθει εξαιτίας του υπερπληθυσμού ή της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, 18 νομπελίστες επεσήμαναν ότι έως το 2100 ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί σε 11.200.000.000 άτομα, καθιστώντας δύσκολη την επιβίωση και ότι είναι πιθανό να υπάρξουν μεγάλες καταστροφές εξαιτίας της ζημιάς που προκαλούμε στο κλίμα.

Το 23% των επιστημόνων δήλωσε ότι η απόλυτη καταστροφή της ανθρωπότητας μπορεί να έρθει από έναν πυρηνικό πόλεμο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος εξαιτίας της έντασης με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Στην τρίτη θέση των μεγαλύτερων κινδύνων το 8% των επιστημόνων τοποθέτησε πιθανή πανδημία από μεταδοτικές ασθένειες ή βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αυτοκαταστραφεί, καθώς ο ένας μπορεί να στραφεί εναντίον του άλλου επειδή οι άνθρωποι γίνονται ολοένα και πιο εγωκεντρικοί, ανέντιμοι και χωρίς ανθρωπιά.

Το 6% θεωρεί ότι ρομπότ με υψηλή τεχνητή νοημοσύνη θα κηρύξουν πόλεμο στην ανθρωπότητα, ενώ τρεις από τους 50 επιστήμονες προσδιόρισαν τον κίνδυνο στο πρόσωπο ηγετών κρατών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ή στην τρομοκρατία και στον θρησκευτικό εξτρεμισμό, καθώς και στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα με την «Espresso, το 4% δήλωσε ότι το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλούσιων θα φέρει κοινωνικές εξεγέρσεις, ενώ το 2% πιστεύει ότι η καταστροφή της ανθρωπότητας θα προέλθει από ναρκωτικά που δείχνουν πολύ ισχυρή εξάρτηση ή εξαιτίας του γεγονότος ότι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συλλέγουν όλο και περισσότερα προσωπικά δεδομένα. 
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:48
Exit mobile version