ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Πιο κοντά στον πυρηνικό όλεθρο; - Στο «παρά δύο» το «ρολόι της καταστροφής»

06.09.2017 17:59

 

Το 1947 στην καθημερινή ορολογία εισήχθη και το «Ρολόι της Καταστροφής», ένα συμβολικό ρολόι που δείχνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο είτε από πυρηνικά όπλα είτε από την κλιματική αλλαγή.
 
Το 2016, η επιτροπή που καθορίζει το «Ρολόι της Καταστροφής» είχε βάλει την ώρα στις 12 παρά τρία λεπτά, τα μεσάνυχτα, σημειώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή και ο πυρηνικός κίνδυνος απειλούν την ανθρωπότητα.
 
Όμως, το 2017 ο χρόνος για τα «μεσάνυχτα» μειώθηκε, καθώς οι επιστήμονες έκριναν ότι ο ακραίος εθνικισμός που επανεμφανίζεται, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τα πυρηνικά όπλα και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής, τα παγκόσμια προβλήματα ασφαλείας τα οποία επιτείνονται και από την τεχνολογία και την αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων έχουν επιβαρύνει την κατάσταση και μείωσαν το χρόνο κατά 30 δευτερόλεπτα.
 
Και τώρα, μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και τις έντονες αντιδράσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, φαίνεται ότι ο «χρόνος» μέχρι την απόλυτη καταστροφή μειώνεται κι άλλο, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, στο «Ρολόι της Καταστροφής» οι δείκτες τοποθετήθηκαν στα δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα του πυρηνικού ολέθρου.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι «η πιθανότητα για παγκόσμια καταστροφή είναι πολύ υψηλή και οι ενέργειες για την μείωση του κινδύνου της πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα».
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:33
Exit mobile version