search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:11
MENU CLOSE

Η περιπέτεια της Γκαλεάνα: Η γάτα που ταξίδεψε πάνω από 1.000 χλμ. μέσα σε ένα… πακέτο της Amazon (photos/videos)

29.04.2024 13:50
gata_amazon_2904_1920-1080_new

Η Γκαλεάνα είναι σίγουρα μια γάτα – Αμαζόν(α), μαχητική και εφτάψυχη. Και το απέδειξε με το αίσιο τέλος που είχε η περιπέτειά της.

Η Γκαλεάνα εξαφανίστηκε ξαφνικά από το σπίτι της στη Γιούτα, στις αρχές του μήνα και οι φίλοι της – οι άνθρωποι έκαναν τον κόσμο άνω-κάτω για να την εντοπίσουν. Μόνο που δεν έβρισκαν πουθενά ίχνη της και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί τους άφησε μόνους.

Η Γκαλεάνα, όπως αποδείχτηκε, ήταν ταξιδιάρα. Και μάλιστα έκανε ένα ταξίδι πάνω από 1.000 μίλια, κρυμμένη σε μια κούτα. Κι όχι όποια κι όποια κούτα, αλλά σε ένα κιβώτιο της εταιρίας Amazon. Εξ’ου και το προσωνύμιο Αμαζόν(α), που της ταιριάζει γάντι.

Η περιπέτεια ξεκίνησε από το αγαπημένο παιχνίδι της Γκαλεάνα: της αρέσει να κρύβεται σε κούτες. Σε μια τέτοια κούτα, που η οικογένεια της Κάρι Κλαρκ έβαλε ένα ζευγάρι μπότες για επιστροφή μέσω της Amazon, κρύφτηκε παίζοντας η Γκαλεάνα. Το κουτί παραδόθηκε στον μεταφορέα και άρχισε το ταξίδι της γάτας.

Η κούτα με τις μπότες και τη Γκαλεάνα μεταφέρθηκε πάνω από χίλια μίλια, από τη Γιούτα στην Καλιφόρνια. Μαζί και η ταξιδιάρα γάτα. Το ταξίδι διήρκεσε σχεδόν μία εβδομάδα, μέχρι που η Γκαλεάνα μπόρεσε να κουλουριαστεί στην αγκαλιά της Κάρι Κλαρκ και να αρχίσει το γουργούρισμα.

Για καλή της τύχη, ένας εργαζόμενος στην Amazon βρήκε την γάτα στην Καλιφόρνια και την πήγε σε κτηνίατρο, ο οποίος από το τσιπ του ζώου εντόπισε το σπίτι απ’ όπου είχε φύγει. Ο κτηνίατρος ενημέρωσε την οικογένεια της Κάρι Κλαρκ για την τύχη της Γκαλεάνα και έτσι άρχισε το ταξίδι της επιστροφής. Ευτυχώς η γάτα ήταν σε καλή κατάσταση, παρόλο που ήταν αρκετά πεινασμένη και διψασμένη.

«Η Γκαλεάνα λατρεύει τις κούτες, είναι μέρος της προσωπικότητάς της», είπε η Κάρι Κλαρκ στο κανάλι KSL TV, εξηγώντας πως από τη Γιούτα η γάτα βρέθηκε στην Καλιφόρνια. «Είναι το πιο τρελό νέο που έχω ακούσει σε όλο τον κόσμο. Όταν μου τηλεφώνησε ο κτηνίατρος νόμιζα πως ήταν φάρσα», πρόσθεσε.

Η κυρία Κλαρκ και ο σύζυγός της ταξίδεψαν από τη Γιούτα στην Καλιφόρνια για να πάρουν στην αγκαλιά τους την αγαπημένη τους Γκαλεάνα. «Ήταν μια εκπληκτική επανένωση. Η Γκαλεάνα σταμάτησε να τρέμει και κουλουριάστηκε στην αγκαλιά μου», είπε η Κάρι Κλαρκ.

Το ευτύχημα για την γάτα ήταν ότι το κουτί όπου είχε κρυφτεί δεν ήταν ερμητικά κλειστό και έτσι μπορούσε να αναπνέει, ενώ και οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του ταξιδιού ήταν ήπιες.

Η Κάρι Κλαρκ μετά την ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας της Γκαλεάνα, είχε δύο συμβουλές για όσους έχουν κατοικίδια ζώα: το τσιπ είναι απαραίτητο και κυρίως «να κάνουν τριπλό έλεγχο» στις κούτες που δίνουν σε μεταφορικές εταιρίες, γιατί τα ζωάκια δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται και είναι πιθανό να τα πάρουν για κρυψώνα…

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Κένυα: Τουλάχιστον 40 νεκροί μετά από κατάρρευση φράγματος

Ισπανία: Δεν παραιτείται από πρωθυπουργός ο Σάντσεθ – Τι ανακοίνωσε στο διάγγελμά του (video)

Ντόναλντ Τραμπ: Οι βαλκανικές μπίζνες του τέως προέδρου των ΗΠΑ – Οι αμφιλεγόμενες επενδύσεις που προκαλούν αντιδράσεις (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:07