ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:24
MENU CLOSE

Δήμαρχος Σαρωνικού: Δεν έχει φθάσει η πετρελαιοκηλίδα στη Σαρωνίδα

15.09.2017 18:20

 

Ερωτηθής από το «Π» ο κ. Σοφρώνης τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα στις παραλίες του Δήμου μας. Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα  είχα επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού όπου με διαβεβαίωσαν πως οι παραλίες  του Λαγονησίου και της Σαρωνίδας, δεν έχουν επηρεαστεί από την οικολογική καταστροφή που έχει πλήξει την Αττική» .

Το μόνο που έχει παρατηρηθεί , όπως επιβεβαιώνεται και από το λιμενικό, και ενδεχομένως να προκάλεσε μια μικρή ανησυχία στους λουόμενους ήταν σβόλοι  – στο μεγεθος το νυχιού –  που δημιουργεί το μαζούτ (συσσωματώματα είναι η επιστημονική τους ορολογία», και θα ξεβράζει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η θάλασσα σε όλο το Αιγαίο , ανάλογα με τη φορά των ανέμων. Δεν πρόκειται όμως για πετρελαιοκηλίδα ή εστία μόλυνσης. 

‘Ήδη από το απόγευμα , με εντολή του Δημάρχου Σαρωνικού  κ. Σοφρώνη, υπάλληλοι του Δήμου με μικρά φτυάρια καθαρίζουν τις ακτές από αυτούς τους μικρούς σβώλους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τόσο οι πολυσύχναστες παραλίες στο Λαγονήσι, όσο και στη Σαρωνίδα, μέχρι και το Μαύρο Λιθάρι ήταν γεμάτες κόσμο, που απολάμβανε το μπάνιο του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:23
Exit mobile version