ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:14
MENU CLOSE

Σεξουαλικά σκάνδαλα και εκτός Χόλιγουντ - Μπιορκ: Με παρενόχλησε Δανός σκηνοθέτης - Λαρς φον Τρίερ: Δεν συνέβη τίποτα

16.10.2017 17:01

 

Αυτή τη φορά, η καταγγελία προέρχεται από την Ισλανδή τραγουδίστρια Μπιορκ, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Χορεύοντας στο σκοτάδι» του Δανού σκηνοθέτη -και «κακού παιδιού» του ευρωπαϊκού σινεμά- Λαρς φον Τρίερ.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Μπιορκ ανέφερε ότι Δανός σκηνοθέτης «με τιμωρούσε και έδινε στο συνεργείο του την εντύπωση ότι εγώ προκαλούσα τα προβλήματα», επειδή, όπως έγραψε η ίδια «απέκρουσα κατ’ επανάληψη τον σκηνοθέτη».

«Αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι ένας σκηνοθέτης μπορεί να αγγίζει και να παρενοχλεί τις ηθοποιούς κατά βούληση και ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου το επιτρέπει είναι παγκόσμιο φαινόμενο», πρόσθεσε η Μπιορκ, κάνοντας λόγο για «μια ομάδα δέκα προσώπων που επέτρεπε και (…) ενθάρρυνε» τη στάση του σκηνοθέτη.

Απαντώντας στην Μπιορκ, ο φον Τρίερ απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «δεν συνέβη τίποτα τέτοιο. Το γεγονός είναι ότι δεν ήμασταν φίλοι», στην εφημερίδα Jyllands-Posten, ενώ και ο παραγωγός Πέτερ Άλμπεκ Γιένσεν, που έχει συνεργαστεί με τον Τρίερ σε πολλές ταινίες, είπε στην εφημερίδα ότι ο ίδιος και ο σκηνοθέτης είναι τα «θύματα» στην ιστορία αυτή.

Εξήγησε μάλιστα ότι «αυτή η γυναίκα ήταν πιο ισχυρή από εμάς τους δύο και την εταιρεία μας, τους διέταζε όλους» και εξαιτίας της κινδύνευε «μια ταινία στην οποία επενδύσαμε 100 εκατομμύρια κορώνες».

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:12
Exit mobile version