search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:10
MENU CLOSE

Γαλλία: Κλήση στον Ζεράρ Ντεπαρτιέ για τις σεξουαλικές επιθέσεις – Θα τεθεί υπό κράτηση και θα ανακριθεί

29.04.2024 12:10
depardieu

Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλήθη για να παρουσιαστεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί σχετικά με τις κατηγορίες για δυο σεξουαλικές επιθέσεις.

Η πρώτη αφορά καταγγελία από μια διακοσμήτρια που εργαζόταν για το γύρισμα της ταινίας Les Volets Verts και κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας πρώην βοηθού παραγωγής στα γυρίσματα ταινίας το 2014.

«Ούρλιαζε και γελούσε μόνος του»

Σε βάρος του διάσημου ηθοποιού έχουν κινηθεί στη Γαλλία συνολικά τρεις έρευνες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Η τελευταία, που σχετίζεται με το γύρισμα της ταινίας Les Volets Verts, έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε στις 23 Φεβρουαρίου στην εισαγγελία του Παρισιού, η 53χρονη διακοσμήτρια Αμελί.

Η γυναίκα κατηγόρησε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ότι, στη διάρκεια των γυρισμάτων, την άρπαξε βίαια από τη μέσα και τη θώπευσε στο στήθος. «Οι σωματοφύλακές του τον απομάκρυναν», είχε δηλώσει η Αμελί στο γαλλικό Mediapart. «Ούρλιαζε και γελούσε μόνος του. Μου φώναξε: “Θα τα ξαναπούμε αγάπη μου”. Έμεινα εμβρόντητη, ταράχτηκα», είπε.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών από το 2020, μετά την καταγγελία της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ότι έπεσε θύμα βιασμού τον Αύγουστο του 2018.

Η ηθοποιός Ελέν Νταράς έχει επίσης καταθέσει εναντίον του μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια γυρίσματος το 2007. Αυτή η μήνυση στάλθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω παραγραφής.

Στην Ισπανία, μήνυση έχει κατατεθεί κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ από την δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρουθ Μπάσα, που τον κατηγορεί ότι την βίασε το 1995.

«Ποτέ, μα ποτέ, δεν κακοποίησα γυναίκα», έχει δηλώσει, από την πλευρά του, ο Γάλλος ηθοποιός, σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου 2023 στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Σοκαριστικό δυστύχημα με ανατροπή λεωφορείου, τουλάχιστον 14 νεκροί (photos/video)

Ανεμοστρόβιλοι «σαρώνουν» τις ΗΠΑ, τουλαχιστον 5 νεκροί – Εικόνες απόλυτης καταστροφής (photos/videos)

Αργεντινή: Βήμα πίσω από τον Μιλέι, δεν κλείνει τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:10