ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:33
MENU CLOSE

Εξεταστική: Επόμενο βήμα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών

31.10.2017 16:39
 
Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή. Αρχικά θα ελεγχθούν οι λογαριασμοί υπηρεσιακών παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στην πώληση του νοσοκομείου και στην συνέχεια εφόσον προκύψουν ενδείξεις η Εξεταστική θα προχωρήσει στο άνοιγμα λογαριασμών και πολιτικών προσώπων (πρώην υπουργών). 
 
Η πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Επιτροπής καθώς η ΝΔ υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για το κατά πόσον η Εξεταστική έχει αυτή την αρμοδιότητα. Η «γαλάζια» πλευρά μάλιστα πρότεινε ότι τα πολιτικά πρόσωπα μπορούν να ελεγχθούν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα μπορεί να επιληφθεί η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδράσεις, κυρίως των βουλευτών-μελών της Εξεταστικής που βρίσκονται στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης, προκάλεσε η άρνηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου να παραστεί για κατάθεση στην Επιτροπή, επιλέγοντας να αποστείλει υπόμνημα.
 
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας έκανε λόγο για «βαθύτατα προσβλητική στάση». Σημείωσε ότι μόνο «κατηγορούμενοι μπορούν να απολογηθούν με υπόμνημα» και εισηγήθηκε την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής. Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να του αποστείλει επιστολή σε αυστηρό ύφος και με την οποία θα τον καλεί εκ νέου σε κατάθεση ενώπιον των μελών της Εξεταστικής. 
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version