ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:55
MENU CLOSE

Ραντεβού στις κάλπες

10.11.2017 09:07

 

Θα έλεγα μάλιστα ότι κάθε υπεύθυνος δημοκρατικός πολίτης οφείλει, εκτός από το να διαμαρτύρεται δωρεάν, να συμμετέχει δια της ψήφου του σε αυτή τη διαδικασία για να πιέσει και να συμβάλει στην βελτίωση τού πολιτικού και κομματικού μας συστήματος, στην αναγκαία και επείγουσα αναβάθμιση  του δραματικού επιπέδου τού πολιτικού λόγου, και στην διαδικασία επίγνωσης και κατανόησης των  βαθύτερων αιτίων που μας οδήγησαν στην κρίση και κρατούν ακόμα την χώρα εγκλωβισμένη σε αυτή.  

Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία θα είναι μια ψήφος υπέρ της επαναφοράς μας στην πολιτική κανονικότητα, στον πολιτικό ορθολογισμό, στην εδραίωση και ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία θα είναι μια ψήφος υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στον απολυταρχισμό, στην αυταρχικότητα, στον τυχοδιωκτισμό των φαντασιώσεων και των ψευδαισθήσεων, ενάντια στον σταλινοναζισμό και τους τραγελαφικούς πειραματισμούς των ιδεοληπτικών ζηλωτών  όπως τους γνωρίσαμε το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2015.

Αυτή και την επόμενη Κυριακή η συμμετοχή των πολιτών  είναι περισσότερο αναγκαία από ότι μπορεί κανείς να υποθέσει και να φανταστεί. Οι δημοκρατικές διαδικασίες ενδυναμώνουν την δημοκρατία στην οποία πιστεύουμε αταλάντευτα όλοι αλλά και αποτελούν μοχλό πίεσης για την ενεργοποίηση των εξελίξεων  προκειμένου η χώρα να ξαναβρεί τον δημοκρατικό ευρωπαϊκό βηματισμό της και να ξεφύγει από τον εφιάλτη της Βενεζουελοποιησή της!   

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version