ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:38
MENU CLOSE

Καθησυχάζει ο Τσακαλώτος την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο - «Υπερτερούν τα θετικά»

09.01.2018 17:23

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ως τέτοια θετικά σημεία παρέθεσε 

-την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 300 εκ. ευρώ. Όπως εξήγησε, η ρύθμιση για τα οικογενειακά επιδόματα ευνοεί οικογένειες με 1 και 2 παιδιά ενώ εξορθολογίζονται τα επιδόματα για τις περιπτώσεις των τρίτεκων και πολύτεκνων.

-σε περιπτώσεις πτωχευμένων επιχειρήσεων τίθεται ως προτεραιότητα η αποζημίωση των εργαζομένων έναντι άλλων πιστωτών όπως οι τράπεζες.

-δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Κτηματολογίου με τη μορφή ΝΠΔΔ ώστε έως το 2020 το θέμα της κτηματολόγησης να έχει επιλυθεί πλήρως.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επέκτασης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη έναντι του Δημοσίου, ο υπουργός οικονομικών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με τους θεσμούς, ωστόσο η ρύθμιση  εισάγεται κανονικά στο νομοσχέδιο κι ενδεχομένως αργότερα να υπάρξουν τροποποιήσεις.

Για τα αρνητικά του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να παρέπεμψε στην ανάγκη συμβιβασμών καθώς όπως είπε δεν θα ήταν ποτέ επιλογή της κυβέρνησης το θέμα της απαρτίας 50% συν 1 για την κήρυξη απεργίας που πάντως είναι για τα πρωτοβάθμια σωματεία και δη όχι τα πανελλαδικής εμβέλειας. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version