ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:14
MENU CLOSE

Βαράντκαρ: Ξεκινώ εκστρατεία υπέρ της φιλελευθεροποίησης των νόμων για τις αμβλώσεις

27.01.2018 12:45

 

Η κυβέρνηση του Βαράντκαρ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα ακόμη και τον Μάιο με στόχο να χαλαρώσουν μερικοί από τους πιο περιοριστικούς νόμους περί αμβλώσεων που υπάρχουν στον κόσμο. Η κόμμα του, το Φάιν Γκέιλ, έχει συμφωνήσει να αφήσει τα μέλη του να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ όποιας πλευράς θέλουν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ενώ η χώρα παραμένει έντονα ρωμαιοκαθολική -η πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων ήρθη μόλις το 2013-, η κοινή γνώμη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πολύ πιο φιλελεύθερη στα ζητήματα της κοινωνίας.

Ο Βαράντκαρ, ο οποίος είναι γιατρός, είχε δηλώσει το 2014 ότι είναι κατά των αμβλώσεων, αλλά είχε προσθέσει πως οι κανόνες στην Ιρλανδία, όπου οι αμβλώσεις επιτρέπονται μόνο όταν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο, είναι υπερβολικά αυστηροί.

«Πιστεύω πως οι νόμοι της Ιρλανδίας για τις αμβλώσεις είναι υπερβολικά περιοριστικοί και είναι ανάγκη να φιλελευθεροποιηθούν», δήλωσε ο Βαράντκαρ σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC. «Θα πραγματοποιήσω εκστρατεία για να αλλάξουν».

Ερωτηθείς σχετικά με την προηγούμενη θέση του, ο Βαράντκαρ είπε πως οι απόψεις του εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή έδειξε πως η πλειοψηφία των ιρλανδών ψηφοφόρων υποστηρίζει ότι η άμβλωση πρέπει να επιτρέπεται μέχρι και 12 εβδομάδες από την αρχή της κύησης, αλλά και πως πολλοί μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ψηφοφόρων αντιτίθενται στην αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version