search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:34
MENU CLOSE

Η Ιρλανδία κοντά στην επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

12.04.2024 22:12
simon harris

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Σάιμον Χάρις, δήλωσε ότι το έθνος του είναι κοντά στην επίσημη αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους και θα ήθελε να το πράξει σε συνεννόηση με την Ισπανία και άλλες χώρες που προωθούν την ίδια επιδίωξη.

Η Ισπανία και η Ιρλανδία, επί μακρόν υπερασπιστές των παλαιστινιακών δικαιωμάτων, τον περασμένο μήνα ανακοίνωσαν μαζί με τη Μάλτα και τη Σλοβενία ​​ότι θα εργαστούν από κοινού για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Μετά από μια συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του, ο Χάρις είπε: «Επιτρέψτε μου σήμερα το απόγευμα να πω ότι η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το σημείο πλησιάζει πολύ πιο κοντά και θα θέλαμε να προχωρήσουμε μαζί για να το κάνουμε».

«Όταν προχωράμε μπροστά, θα θέλαμε να το κάνουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους άλλους για να δώσουμε βάρος στην απόφαση και να στείλουμε το ισχυρότερο μήνυμα. Ο λαός του Ισραήλ αξίζει ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον, το ίδιο και ο λαός της Παλαιστίνης. Ίση κυριαρχία, ίσος σεβασμός», είπε ο Χάρις.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση Σούνακ με το Βρετανικό Μουσείο για τον διορισμό του νέου διευθυντή

Ντάλας: Νέος συναγερμός από πυροβολισμούς σε σχολείο – Τουλάχιστον 1 τραυματίας

Ρωσία: Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος το «άγνωστο» αντικείμενο στον ουρανό που αναστάτωσε τους κατοίκους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:34