ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:02
MENU CLOSE

«Διάσημοι» καυγάδες και ξυλοδαρμοί πίσω από την αυλαία

31.01.2018 09:03

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις:

Φωτόπουλος – Μπουρνέλης
Τη δεκαετία του ‘60 είχαν γράψει εποχή οι δικαστικές διαμάχες ηθοποιών με τον επιχειρηματία Νίκο Μπουρνέλη. Από τους πιο ηχηρούς καβγάδες, εκείνος με τον Μίμη Φωτόπουλο. Ο Δημήτρης Γκιώνης, παλαίμαχος του πολιτικού ρεπορτάζ, που ήταν παρών στη δίκη, θυμάται τον μεγάλο ηθοποιό να απευθύνεται στον Μπουρνέλη λέγοντας «με έχεις καταστρέψει».

Διαλεγμένος – Βογιατζής
Θρυλικοί είναι και οι τσακωμοί του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου με τον Λευτέρη Βογιατζή, που ανέβαζε τα έργα του, στα οποία ήθελε ατύπως να είναι και σκηνοθέτης. Ο Διαλεγμένος βγήκε εκτός εαυτού και πετούσε τα σκηνικά από το φορτηγό που τα μετέφερε, σε μια παράσταση έργου του που είχε ανεβάσει ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ήθελε να φύγει σε περιοδεία. Ο δραματουργός έφτασε στο λιμάνι και πετούσε εν εξάλλω τα σκηνικά από το φορτηγό πριν αυτό μπει στο πλοίο. Η υπόθεση ωστόσο δεν κατέληξε στα δικαστήρια

Παπαμιχαήλ – Δημοσιογράφος
Από την εποχή εκείνη ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ επιτέθηκε σε δημοσιο¬γράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου ανακοίνωνε από κοινού με την Αλίκη Βουγιουκλάκη τον γάμο του. Ο ηθοποιός βγήκε εκτός εαυτού όταν ο δημοσιογράφος Βραχιολίδης τον ρώτησε, μετά τις ανακοινώσεις, «και η Δέσπω» αναφερόμενος στη Δέσπω Διαμαντίδου, ερωμένη και μέντορα του. Οι αφηγήσεις θέλουν τον Παπαμιχαήλ να «εκτοξεύεται» από τη θέση του και να τον χτυπά

Πλωρίτης – Μινωτής
Αν και δεν υπήρξε διένεξη εκ του σύνεγγυς, θρυλική ήταν η αντιπαράθεση του Μάριου Πλωρίτη με τον Αλέξη Μινωτή. Όταν τον Σεπτέμβρη του 1976 η «Μήδεια» με τη Μελίνα Μερκούρη κατεβαίνει λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα στην Επίδαυρο, ο διευθυντής του Εθνικού δέχεται πυρ ομαδόν από ηθοποιούς και κριτικούς για αποφάσεις που σκοπό είχαν να ανεβαίνουν μόνο δικά του έργα. «Δεν υπάρχει κρίση στο Θέατρο» έλεγε ο Μινωτής. Λίγες, μέρες αργότερα, ο Μάριος Πλωρίτης κατηγορούσε τον Μινωτή για αυταρέσκεια και ναρκισσισμό. «Φταίει το Εθνικό ή ο Διευθυντής του, αν η εποχή δεν μας έδωσε άλλους ανάλογου καλλιτεχνικού διαμετρήματος;» απαντούσε ο Αλέξης Μινωτής, με τον Μάριο Πλωρίτη να ανταπαντά: «Το Θέατρο δεν πεθαίνει όταν πεθάνουν οι μεγάλοι του, όσο μεγάλοι και αν είναι. Κάθε εποχή έχει τους άξιους ηθοποιούς της και με αυτούς πορεύεται»

Αλεξοπούλου – Κροντήρης
Σε καβγά λίγο πριν ανοίξουν οι κουρτίνες φαίνεται πως ενεπλάκησαν το 2012 οι ηθοποιοί Αθηνά Αλεξοπούλου και Γιώργος Κροντήρης. Σύμφωνα με συναδέλφους της ηθοποιού, η κ. Αλεξοπούλου φερόταν να αρνείται να βγει στη σκηνή. «Υπήρξαν κάποιες διενέξεις για ζητήματα που δεν θα έπρεπε» δήλωνε ο Γιώργος Κροντήρης στις κάμερες. Εντέλει η παράσταση ξεκίνησε κανονικά.

Πηγή θέματος: ‘Εθνος, gossip-tv.gr

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:59
Exit mobile version