ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:11
MENU CLOSE

Formula 1: Τέλος τα μοντέλα - Γιατί κόβονται τα «grid girls» (Photo)

01.02.2018 08:51

 

Πρόκειται για τα κορίτσια που χρησιμοποιούνταν για διαφημιστικούς λόγους, κρατώντας ομπρέλες ή ταμπέλες με τα ονόματα των οδηγών και στέκονταν στον διάδρομο μέσω του οποίου έβγαιναν οι «πιλότοι» στο βάθρο.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία θέλησε να δώσει ένα τέλος στον πόλεμο που δεχόταν η F1 από φεμινιστικές οργανώσεις για σεξιστική συμπεριφορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Formula 1, Σον Μπράτσιζ, δήλωσε: «Τον τελευταίο χρόνο κοιτάξαμε αρκετούς τομείς, στους οποίους αισθανθήκαμε ότι χρειαζόταν αναβάθμιση, προκειμένου να συμβαδίζουν περισσότερο με το όραμά μας γι’ αυτό το σπουδαίο σπορ. 

Ενώ η πρακτική της χρησιμοποίησης “grid girls” αποτελούσε βασικό στοιχείο των γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα για δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν συμφωνεί με τις αξίες της εταιρείας μας και σαφώς έρχεται σε αντίθεση με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα. 

Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Φόρμουλα Ένα και τους φίλους της, παλιούς και νέους, σε όλο τον κόσμο».

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:06
Exit mobile version