ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:41
MENU CLOSE

Ξήλωσε δρόμο 800 μέτρων μέσα σε μια νύχτα – Πούλησε το μπετόν

02.02.2018 16:45

 

Οι κάτοικοι του χωριού Σανκέσου, στην επαρχία Τζιανγκσού της ανατολικής Κίνας, έμειναν άφωνοι το πρωί της 24ης Ιανουαρίου, όταν διαπίστωσαν ότι ο δρόμος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Ειδοποίησαν τις αρχές, αν και ορισμένοι νόμισαν ότι απλώς είχαν ξεκινήσει έργα οδοποιίας για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

Η αστυνομία που ερεύνησε την υπόθεση κατέληξε σε ένα άλλο συμπέρασμα: ένας άνδρας είχε νοικιάσει ένα βαρύ μηχάνημα, με το οποίο έκοψε τον δρόμο σε κομμάτια και τα φόρτωσε σε νταλίκες. Τα πούλησε κατόπιν σε ένα εργοστάσιο πρώτων υλών.

Ο φιλόδοξος κλέφτης έψαχνε έναν τρόπο να κερδίσει μερικά χρήματα. Θεώρησε ότι η κλοπή και πώληση του μπετόν ήταν μια καλή “εμπορική ευκαιρία”, δεδομένου ότι στην περιοχή είχε κατασκευαστεί ένας καινούριος δρόμος και επομένως η κίνηση στον “τόπο του εγκλήματος” είχε περιοριστεί πολύ.

“Κανείς δεν περνούσε πια από εδώ. Γιατί να μην πάρω αυτό το μπετόν για να βγάλω μερικά χρήματα;” φέρεται να δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το China News Service.

Συνολικά ο δράστης έκλεψε 500 τόνους μπετόν. Το εργοστάσιο αγόρασε τα κλοπιμαία έναντι 5.000 γουάν (περίπου 640 ευρώ).

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια στους κινεζικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. “Η φτώχεια ωθεί τη φαντασία” έγραψε ένας χρήστης της πλατφόρμας Weibo ενώ άλλος εμφανίστηκε πιο εκδικητικός: “Η καταλληλότερη ποινή θα ήταν να τον αναγκάσουν να ξαναφτιάξει τον δρόμο”, σχολίασε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:34
Exit mobile version