ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:37
MENU CLOSE

Κοντονής: Ούτε ο Τσίπρας δεν ξέρει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες

07.02.2018 19:21

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Κοντονής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η έρευνα είναι σε ένα πρώτο επίπεδο, η δικογραφία βρίσκεται στη βουλή, αξιολογούνται τα στοιχεία και η αξιοπιστία των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis», προσθέτοντας: «ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις» και σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτα αυτά που λέει οψίμως η αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων το καθορίζει η Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι εικασία για το ποιοι είναι οι μάρτυρες αυτοί. Ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε καν ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σε ερώτηση σχετικά με την εικασία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πάυλου Πολάκη, ο οποίος είχε πει ότι ενδέχεται οι μάρτυρες να είναι πρώην στελέχη της Novartis.

Τέλος, ο κ. Κοντονής εξήγησε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος δεν πήγε στην Άρειο Πάγο να ενημερωθεί για τη δικογραφία αλλά απλώς έθεσε το ερώτημα αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία .

 
“Η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο”, είπε ο κ. Κοντονής, παρέλαβε την δικογραφία και την διαβίβασε στην Βουλή .
 
“Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και νηφαλιότητα”, είπε ο κ. Κοντονής.
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:37
Exit mobile version