ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:05
MENU CLOSE

Ένα χειροποίητο ψητό... με βελονάκι για την Τσικνοπέμπτη (Photos)

08.02.2018 10:21

 

Από μικρό παιδάκι έμαθε να είναι καταπληκτικός τεχνίτης στα υφάσματα. Η τελευταία εμμονή του είναι το πλέξιμο με βελονάκι. Πέρυσι, στην γκαλερί Michael Reid, στο Σίδνεϊ, έκανε έκθεση έργων του με βελονάκι: τούρτα Black Forest, πιάτο με αστακό, πιάτο «τυριά-αλλαντικά» και άλλα.

Για να ετοιμάσει τα έργα του, ο Τρέβορ χρησιμοποιεί διάφορα υλικά: αφρώδες ελαστικό για να διατηρούν το σχήμα τους, βαμβάκι για να παραγεμίζει ψάρια, αστακούς και συναφή.

Για τα φρούτα και τα λαχανικά, ο Τρέβορ πλέκει με βελονάκι γύρω από σχήματα από πολυεστέρα. Χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να δώσει λεπτομέρειες στα φύλλα και τα λουλούδια. Και ράβει όλα αυτά τα μέρη, στην τελική σύνθεση.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με τις «συνταγές» του Τρέβορ Σμιθ. Κάθε λιχουδιά του απαιτεί 15 με 30 ώρες για να ετοιμαστεί.

Φέτος, ο Τρέβορ θα μας «φιλέψει» σόλο έκθεσή του με τούρτες… με βελονάκι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:04
Exit mobile version