ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:20
MENU CLOSE

Rib eye με σόγια και τζίντζερ

09.03.2018 12:22

Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60′ Κόστος: Ακριβό
Τύπος: Καθημερινό

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς ( προαιρετικό )
  • 1/2 φλιτζάνι μπύρας
  • 4 μπριζόλες rib eye των περίπου 300 γραμμ. έκαστη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι σφενδάμου, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σκόνη μουστάρδας, το σησαμέλαιο και τη σάλτσα ταμπάσκο. Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε ελαφρά για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, τις τρυπάμε σε διάφορες μεριές με το πιρούνι και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές. Καλύπτουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή και περισσότερο. Μπορούμε, να τις μαρινάρουμε από το βράδυ μέχρι το πρωί.

Πηγή: tasty-day

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:17
Exit mobile version