ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Μακαρονάδα με αυγοτάραχο

16.03.2018 08:13

 

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο και λεμόνι (για 2 άτομα, είπαμε είναι για ξεχωριστή περίπτωση)

Υλικά

  • μισό πακέτο σπαγγέτι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 μικρό λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 15 λεπτές φετούλες αυγοτάραχο και ένα ακόμη κομμάτι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε με την καυτερή πιπεριά, με λίγο λάδι σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (στο οποίο θα σερβιριστεί αργότερα το σπαγγέτι), σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει και να καραμελώσει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο, τα γυρνάμε με την ξύλινη κουτάλα και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, βγάζουμε και πετάμε την καυτερή πιπεριά  και προσθέτουμε το κομμάτι του αυγοτάραχου που έχουμε ψιλοκόψει και το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι σε ελαφρά αλατισμένο νερό (προσοχή στο αλάτι γιατί το αυγοτάραχο είναι ήδη αλμυρό) και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα γυρνάμε στο τηγάνι με το λάδι, με μια κουταλιά από το νερό τους. Την τελευταία στιγμή προσθέτωουμε το ξύσμα του λεμονιού, τις φετούλες του αυγοτάραχου και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Πηγή:  tasty-day

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version