ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:28
MENU CLOSE

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το Κίνημα Αλλαγής η Φώφη - «Η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο»

17.03.2018 22:04

 

Η Φώφη Γεννηματά έκλεισε τις εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου θέτοντας το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα. 

«Αμέσως μετά το Συνέδριό μας το Κίνημα Αλλαγής τίθεται σε ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά! Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο».

«Τα σύννεφα πάνω από τη χώρα έχουν πυκνώσει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε αποφασισμένοι: Να προχωρήσουμε μπροστά», διεμήνυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προέβη στην κατάθεση 12+1 κρίσιμων ζητημάτων πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Ήταν χαρακτηριστική η πρότασή της για «κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ», αλλά και «αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ».\

«Σ’ αυτό το Συνέδριο», είπε η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε:

  • Αποφασίζουμε για την νέα ιδεολογική Διακήρυξη, τις βασικές κατευθύνσεις του Προγράμματός μας, τις θέσεις μας για τα Εθνικά Θέματα και την πορεία της Ευρώπης.
  • Αποφασίζουμε για το νέο Καταστατικό μας, που θα εφαρμοστεί στην πληρότητά του μέχρι το επόμενο Συνέδριό μας.
  • Αποφασίζουμε για τη συνθετική, αναλογική συγκρότηση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Αμέσως μετά προχωρούμε την οργανωτική συγκρότηση.

  • Με τον νέο Γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία, τους Ενιαίους Τομείς.
  • Με  Ενιαίο Γραφείο και Εκπρόσωπο Τύπου.
  • Με την ακόμα πιο λειτουργική ενοποίηση των Κ.Ο ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ με τακτική εβδομαδιαία κοινή συνεδρίαση των συντονιστικών και τακτική  μηνιαία κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο.
  • Με την οργανωτική συγκρότηση με ανοιχτές διαδικασίες βάσης του Κινήματος Αλλαγής από κάτω προς τα πάνω αρχίζοντας από το επίπεδο του Δήμου και στη συνέχεια σε επίπεδο νομού.  Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσει και θα αποφασίσει σε ειδική συνεδρίαση της μέχρι τέλος Απριλίου το συγκεκριμένο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του».
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version