ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:47
MENU CLOSE

Τζορτζ Μπους τζούνιορ: Απαγορεύεται να υποτιμήσει κανείς τον Πούτιν

20.04.2018 17:06

 

 «Εκείνη την στιγμή όταν είπα ότι τον κοίταξα στα μάτια και είδα μέσα στην ψυχή του, η Ρωσία είχε προσαράξει. Στη συνέχεια η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε και ο Πούτιν άλλαξε», δήλωσε ο Τζώρτζ Μπους.

Κατά την άποψη του ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας έξυπνος και ικανός στην τακτική» πολιτικός, αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρόβλημα συνίσταται στο ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει πάντα να υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων. «Στα περισσότερα ζητήματα έχει την εξής προσέγγιση που λέει: είμαι έτοιμος να νικήσω και οι ΗΠΑ να χάσουν» δήλωσε στην συνέντευξη του ο Τζωρτζ Μπους.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Ρώσου προέδρου ο Τζώρτζ Μπούς είπε ότι «έχει μια πολύ έντονη προσωπικότητα», αλλά όπως είπε καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες «για να αποκαταστήσει την σοβιετική επιρροή, παρότι που δεν υπάρχει πλέον η Σοβιετική Ένωση». «Γι αυτό πάντα πίστευα ότι για τις ΗΠΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα επίμονες όταν έχουν να κάνουν με τον Πούτιν, όχι πολεμοχαρείς, αλλά επίμονες», είπε ο Μπους, και κατέληξε λέγοντας ότι «τον Βαλντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να τον υποτιμά κανείς».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40
Exit mobile version