ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:22
MENU CLOSE

Η χαμένη τιμή της σοβαρότητας…

01.05.2018 07:51

 

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά… Από την εξ αποστάσεως κατάθεση στεφάνου στα Ίμια μέχρι τους παιδαριώδεις λεονταρισμούς του κ Καμμένου, το Υπουργείο Άμυνας έχει καταντήσει επιθεωρησιακή σκηνή πάνω στην οποία δοκιμάζεται η σοβαρότητα της χώρας.

Το πρόβλημα που προκύπτει και γίνεται ολοφάνερο από την τραγική έλλειψη στοιχειώδους ποιότητας αυτής της Βουλής, υπερβαίνει τις κομματικές προτιμήσεις, και δημιουργεί εθνικούς κινδύνους. Αναρωτιέται κανείς αν αυτή η στελέχωση της κυβέρνηση αλλά και των εκπροσώπων πολλών κομμάτων εξαντλεί τις πραγματικές δυνατότητες του πολιτικού δυναμικού της χώρας μας. Μιλάμε για στοιχειώδη ανταπόκριση στον θεσμικό ρόλο τους καθώς ζούμε τον απόλυτο ευτελισμό της πολιτικής.

Θαρρώ πως κανείς δεν είναι πλέον ευχαριστημένος από αυτή την ενδεδυμένη με θεσμικό μανδύα διαρροϊκή γελοιότητα. Είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορείς να ασκήσεις πολιτική, ούτε με συμβολισμούς, ούτε με αναφορές στο παρελθόν, ούτε με ψεύδη και αντιστροφές της πραγματικότητας, ούτε με αστοιχείωτους γραφικούς υπουργούς και βουλευτές.

Είναι δυνατόν τη θέση του παραιτηθέντος κου Σταμάτη Κριμιζή να λαμβάνει ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ένας άνθρωπος ο οποίος αναρτά ασυναρτησίες περί αγίων καψοκαλυβιτών και βάρβαρων Ευρωπαίων που τρώγαν ωμό κρέας; Αυτή είναι η εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης; Αυτά έλλειπαν από την χώρα μας; Αυτό ήταν το μεγάλο όραμα της Αριστεράς όπως τόσο εύγλωττα αποτύπωσε η κα Αυλωνίτη που ανανέωσε με την απαστράπτουσα παρουσία της τον πολιτικό λόγο στην χώρα μας; «Είμαι ωραία, έξυπνη, με πολιτικό λόγο και μορφωμένη. Έχω τον συνδυασμό που σκοτώνει» …κυριολεκτικά όμως!

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:19
Exit mobile version