ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:14
MENU CLOSE

Μαροκινή Pastilla με αρνί

04.05.2018 08:37

 

Υλικά

  • 700 γρ. αρνί ξεψαχνισμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 γρ. φιλέ αμύγδαλου τοσταρισμενο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 10 κομμάτια φύλλα κρούστας
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και το ράντισμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το τζίντζερ και προσθέτουμε την κανέλλα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα αρνί και στην συνεχεία τον ζωμό χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε στο μείγμα τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην ψηθούν. Στη συνεχεία προσθέτουμε και το αμύγδαλο.
  • Αλείφουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ένα προς ένα 4 φύλλα με το βούτυρο και βάζουμε μέσα την μίση γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία βάζοντας άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
  • Τελειώνουμε με τα δυο φύλλα που μας έχουν περισσέψει ως καπάκι και κλείνουμε προς τα μέσα τις γωνιές των φύλλων.
  • Βουτυρώνουμε το πάνω μέρος και το ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Με την βοήθεια μιας πιατέλας το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε άλλα 10 λεπτά σε λαμαρίνα ώστε να πάρει χρώμα και από τις υπόλοιπες μεριές

Πηγή: tastyday.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:06
Exit mobile version