Υλικά
- 700 γρ. αρνί ξεψαχνισμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 100 γρ. φιλέ αμύγδαλου τοσταρισμενο
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 10 κομμάτια φύλλα κρούστας
- αλάτι – πιπέρι
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και το ράντισμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το τζίντζερ και προσθέτουμε την κανέλλα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα αρνί και στην συνεχεία τον ζωμό χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε στο μείγμα τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην ψηθούν. Στη συνεχεία προσθέτουμε και το αμύγδαλο.
- Αλείφουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ένα προς ένα 4 φύλλα με το βούτυρο και βάζουμε μέσα την μίση γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία βάζοντας άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
- Τελειώνουμε με τα δυο φύλλα που μας έχουν περισσέψει ως καπάκι και κλείνουμε προς τα μέσα τις γωνιές των φύλλων.
- Βουτυρώνουμε το πάνω μέρος και το ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Με την βοήθεια μιας πιατέλας το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε άλλα 10 λεπτά σε λαμαρίνα ώστε να πάρει χρώμα και από τις υπόλοιπες μεριές
Πηγή: tastyday.gr