ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:32
MENU CLOSE

Στη Θεσσαλονίκη για τις Ημερίδες Μελέτης της Ευρωομάδας της Αριστεράς βρέθηκε η Σοφία Σακοράφα 

08.06.2018 09:53

 
Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τις Ημερίδες ήταν η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες αυτές με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η αειφόρος ανάπτυξη και οι πολιτικές  προτάσεις της Αριστεράς για το ξεπέρασμα της κρίσης.
 
Στην χθεσινή τοποθέτηση της η Σοφία Σακοράφα άσκησε κριτική στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας την αντίφαση των ανακοινώσεων υποστήριξης της από την ευρωομάδα της Αριστεράς. 
 
Η Σοφία Σακοράφα ανέφερε πως παρότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση εξελέγη στο όνομα της Αριστεράς, με την επίκληση της αναγκαιότητας της ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, στη συνέχεια αποφάσισε να υπογράψει και να εφαρμόσει πιστά τα πιο σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη δέσμευσή της να μην παρεκκλίνει καθόλου. 

« Αυτό το καθήκον επικαλείται ο «αριστερός» πρωθυπουργός ότι εξετέλεσε επακριβώς και πέτυχε αυτό το θηριώδες πλεόνασμα » , δήλωσε, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την αντίφαση των ανακοινώσεων στήριξης της ευρωομάδας, με τις οποίες ζητούν στους δανειστές να επιδοκιμάσουν την πολιτική της κυβέρνησης και να ανταποκριθούν και αυτοί στις δικές τους δεσμεύσεις. Με τη στάση αυτή « Ζητάμε ουσιαστικά από τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος να επιβραβεύσει τον φυσικό αυτουργό γιατί ολοκλήρωσε με επιτυχία το έγκλημα και να το συνεχίσει » τόνισε.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησης της, αναρωτήθηκε σε ποιο άγνωστο μέχρι στιγμής οικονομικό μοντέλο, μπορείς να υπόσχεσαι δίκαιη αναδιανομή πλούτου, τη στιγμή που δεν έχεις πλούτο να διαχειριστείς, αφού δεν ελέγχεις τα οικονομικά σου, έχεις δεσμεύσει όλη τη δημόσια περιουσία σου για 100 χρόνια στους δανειστές, ξεπουλάς  τις δημόσιες επιχειρήσεις και έχεις αποδεχθεί εκ των προτέρων την όποια πραγματοποιούμενη αλλά και μελλοντική ληστρική επένδυση πρόκειται να γίνει.

« Με αυτή τη προσέγγιση για ποιά έξοδο από την κρίση μιλάμε και για ποιού είδους ανάπτυξη και προοπτικές στη Νότια Ευρώπη; » αναρωτήθηκε, προσθέτοντας τον προβληματισμό της για την Αριστερά, πως « αν ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας ακούει η κοινωνία και γιατί στρέφεται στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις, η απάντηση βρίσκεται στα παραπάνω » .

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version