ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:29
MENU CLOSE

Facebook: Η έρευνα που «πάγωσε» τον Ζάκερμπεργκ

10.07.2018 19:00

 

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό στοιχείο για το Facebook έρχεται από μια πρόσφατη έρευνα του ιδρύματος Pew, η οποία κατέγραψε μια τάση που μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν καταστροφική: παρότι το 95% των ερωτηθέντων εφήβων που συμμετείχαν σε αυτή δήλωσε ότι έχει smartphone και το 45% δήλωσε ότι είναι online σχεδόν διαρκώς, τα πράγματα για το Facebook είναι δυσοίωνα.

Συγκεκριμένα, οι έφηβοι 13-17 ετών δηλώνουν ότι γυρίζουν την πλάτη στο Facebook για άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Snapchat, το Youtube ή το Instagram. Μάλιστα, οι έφηβοι που προέρχονται από οικογένειες με υψηλά εισοδήματα χρησιμοποιούν το Facebook σημαντικά λιγότερο από αυτούς που προέρχονται από χαμηλά εισοδήματα.

Η τάση αυτή είναι πραγματικά ανησυχητική, καθώς η λογική του Facebook δεν είναι μόνο η κοινωνική δικτύωση, αλλά η ενημέρωση, η ψυχαγωγία, ακόμα και πιο «επαγγελματικές» χρήσεις, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων με υλικό ή έγγραφα. Όσο οι μικρότερες ηλικίες του γυρίζουν την πλάτη, τόσο πιο απίθανο είναι να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον και έτσι το Facebook χάνει και χρήστες και διάρκεια χρήσης.

Ακόμα χειρότερα, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι έφηβοι δεν θεωρούν πλέον το Facebook «cool», που σημαίνει ότι δύσκολα θα ενδιαφερθούν και στο μέλλον για αυτό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:28
Exit mobile version