ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:09
MENU CLOSE

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας μετά τις απελάσεις

18.07.2018 15:59
 
Σαφή την πρόθεσή της να απαντήσει στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα έκανε η Μόσχα, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από την εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
 
Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εφαρμοστούν τα «αντίποινα», η Ζαχάροβα σημείωσε ότι «κατανοούμε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να επικοινωνεί με τους Ρώσους εταίρους και να μην πέφτει θύμα βρώμικων προβοκατσιών, στις οποίες, δυστυχώς, υπέπεσε η Αθήνα».
 
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «δυστυχώς, φυσικά, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες. Δεν εξαφανίζονται δίχως να αφήσουν ένα ίχνος. Βέβαια, δυστυχώς, όλα αυτά ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο».
 
Παράλληλα, η Ζαχάροβα επιβεβαίωσε ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ για τα μέσα Σεπτεμβρίου είναι στον αέρα, ενώ διέψευσε πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Κοτζιά κατά την οποία ο Λαβρόφ απείλησε ότι αν προκριθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ τότε η Μόσχα θα μπλοκάρει τη σχετική συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.